Cursussen

Zwangerschapscursussen

Zwangerschapsgym, zwangerschapszwemmen, zwangerschapsyoga, zwangerschapsfitness… Vervelen hoef je je niet tijdens je zwangerschap! Het volgen van een zwangerschapscursus is echt niet overbodig. Je krijgt tijdens de cursus veel informatie over je zwangerschap en de bevalling. Ademhalingsoefeningen en hoe om te gaan met pijn zijn onderwerpen die uitgebreid aan bod komen. Maar ook tips voor je kraamtijd en de eerste maanden met je baby. Daarnaast kun je ervaringen uitwisselen met andere zwangeren, wat naast gezellig ook heel leerzaam kan zijn. Zit je hier niet echt op te wachten, maar wil je wel goed voorbereid zijn op je bevalling? Cursussen zoals yoga en haptonomie kunnen ook individueel worden gevolgd.

Het is per cursus verschillend met hoeveel weken zwangerschap je start. De meeste cursussen starten wel rond de 24e week. Het is dus handig om voor die tijd aangemeld te zijn, anders is de kans groot dat de groep al vol zit. Met activiteiten als zwangerschapszwemmen kun je bij sommige zwembaden op elk gewenst moment starten.

Aanstaande vaders, wees niet bang. Meestal worden er tijdens de zwangerschapscursus maar 1 of 2 partneravonden georganiseerd en blijken deze naderhand nog hartstikke handig te zijn ook. Weet je partner op het ‘moment suprême’ niet meer hoe dat puffen ook alweer moest? Of vergaat ze van de pijn in haar rug? Jij weet wat je te doen staat, want je bent naar de partneravond geweest! Goede zet, heb je toch het gevoel dat je er niet helemaal voor spek en bonen bij zit tijdens die bevalling.

Zwangerschapscursussen in regio Alblasserdam:
  • Sportieve zwangerschapscursus                Papendrecht en Hendrik-Ido-Ambacht
  • Samen Bevallen                                                     Papendrecht
  • Zwangerschapszwemmen                              Zwijndrecht
  • Cesartherapie                                                        Alblasserdam e.o.
  • Zwangerfit                                                               Dordrecht