Seksuele gemeenschap

Seksuele gemeenschap tijdens zwangerschap

Het hebben van seks tijdens de zwangerschap kan absoluut geen kwaad. Je baby is goed beschermd en heeft tijdens de gemeenschap nergens last van. Goed verpakt in het vruchtwater is de baby helemaal van de buitenwereld afgesloten.

Bloedverlies na het vrijen is niet uitzonderlijk en daar hoef je zeker niet van te schrikken. Tijdens je zwangerschap is je baarmoedermond extra doorbloed. Als de penis tijdens het vrijen tegen de baarmoedermond stoot, kun je daardoor wat bloed verliezen. Dit bloedverlies is onschuldig en niets om je zorgen over te maken.

Als je zwanger bent, kan je baarmoeder na een orgasme hard worden. Zo’n ‘harde buik’ kan geen kwaad en gaat vanzelf over. Heb je na het vrijen een pijnlijke buik? Een warm bad, een warme douche of een kruik kunnen de pijn wat verlichten.

Soms kan de verloskundige je adviseren om even geen gemeenschap te hebben. Wanneer je last hebt van bloedverlies tijdens je zwangerschap, je vliezen zijn gebroken of er voortijdige weeënactiviteit wordt geconstateerd, is het niet verstandig om gemeenschap te hebben. Maar als je juist overtijd gaat met de zwangerschap, kan seks juist het zetje zijn om de bevalling te laten beginnen!