De verloskundige

Wat doet een verloskundige?

Een verloskundige is een echte coach tijdens je zwangerschap en bevalling. Zij probeert je zo goed mogelijk te begeleiden om op eigen kracht een kind op de wereld te zetten. Hierbij is het heel belangrijk om jou vertrouwen te geven in je eigen lichaam. Jouw lichaam kan deze klus klaren, echt! Autonoom en zelfstandig, met het liefst zo weinig mogelijk medisch ingrijpen. Je zou kunnen zeggen dat een verloskundige de deskundige is op het gebied van de gezonde zwangerschap.

De verloskundige heeft een ondersteunende, medische en adviserende functie. Tijdens je zwangerschap zal je regelmatig afspraken hebben waarbij je veel informatie krijgt en de gezondheid van jou en je baby in de gaten wordt gehouden. In de meeste gevallen zal de verloskundige ook aanwezig zijn bij de bevalling, dit kan zowel thuis als in het ziekenhuis. Daarnaast zal ze tijdens je kraamtijd een aantal keer op bezoek komen om de gezondheid van jou en je baby te controleren. En uiteraard om je kindje te bewonderen! Indien nodig verwijst een verloskundige door naar bijvoorbeeld de gynaecoloog, kinderarts of lactactiekundige. Bij een gezonde zwangerschap zal je echter de gehele zwangerschap worden begeleid door de verloskundige.

Iedere zwangerschap is anders. Zeker in het geval van je eerste zwangerschap zal je veel vragen hebben. Stel deze vooral, daar zijn wij voor! Als je telefonisch contact met ons opneemt, krijg je altijd direct een verloskundige te spreken. Heel praktisch en persoonlijk, dat vinden wij belangrijk.

Omdat wij altijd zelf de telefoon aannemen, is het prettig als je bij niet spoedeisende zaken tijdens normale werktijden contact met ons opneemt. In geval van spoed kun je ons natuurlijk dag en nacht bellen.

Lees meer over wanneer je contact met ons op moet nemen in het geval van een naderende bevalling.